Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titokban robotcseléden dolgozik az Amazon

2018.04.24. 13:55

Raktáraiban már jó ideje robotok hordáját alkalmazza az Amazon, és a gépek pár éven belül a vevők otthonaiba is beköltözhetnek. A Bloomberg hírügynökség megtudta, hogy a globális kereskedőcég pár éve vágott bele a fejlesztésbe, és a házi robot Vesta kódnéven ismert.

Úgy navigál majd a Vesta az otthonokban, ahogyan az önjáró autók az utcákon

Először az Amazon dolgozói tesztelhetik majd a Vestát idén év végén, és a Bloomberg forrásai szerint a robot jövőre kerül a boltokba. Az egész projekt a Lab126 nevű hírhedt hardverlaboratórium égisze alá tartozik, és Gregg Zehr irányítja a fejlesztést. Az itt dolgozó mérnökök oldották meg azt is, hogy az Alexa nevű hangvezérelt asszisztens százféle kütyübe, köztük sok más gyártó termékébe bekerüljön.

Pár éve kezdődött a Vesta fejleszése, és egyelőre nem tudni, hogy milyen képességei lesznek, valószínűleg az Alexa képességeit mobilizálja. Nagyon úgy tűnik, hogy a megalkotása a meglévőnél is több szakértelmet igényel. Most is több tucat nyitott mérnöki pozíció van a cégnél, robotikához, szenzorokhoz értő embereket keresnek.

Sokan megpróbálkoztak a házi robotok gyártásával, de a legjobb, amit ebből ki tudtak hozni, az a bődületesen drága Sony Aibo robotkutya, ami képes focizni, és a Roomba porszívó, ami magától körbejárja a lakást, hogy mindenhol kitakarítson.