Judit
3 °C
7 °C

Véget érhet a Google Play Music pályafutása

2018.04.25. 08:46

A hét éve elindított Google Play Music idén év végén bezárhat, hogy átadja a helyet egy még csak pletykaszinten létező új zeneszolgáltatásnak, a Youtube Remixnek - írta a Driodlife. Korábban csak arról beszélt a Google, hogy a Youtube Music és a Play Music termékfejlesztő csapatait összefogja, ám egyik szolgáltatás bezárásáról sem volt szó eddig.

A Remixről először tavaly decemberben írt a Bloomberg, és a hírügynökség akkori értesülései szerint márciusban kellett volna elindulnia. Ez lenne az a szolgáltatás, amely képes felvenni a versenyt az Apple és a Spotify szolgáltatásával, amelyekre 38 illetve 71 millió ember fizet elő világszerte. 

Egyelőre annyit mondtak a Youtube szóvivői, hogy minden változtatást nagyon megfontolnak, és meghallgatják a felhasználók tanácsait.

Nagyon esélyes, hogy a versenyben maradáshoz szükség lesz valamilyen változtatásra, mert a Google szolgáltatása most fölöttébb kaotikus. Van egyrészt a Play Music, amelyen előfizetve lehet dalokat hallgatni, és van a Youtube Music Key (később Youtube Red névre átkeresztelve), amely szintén pénzért kínálnak reklámmentes, jó minőségű zenei és egyéb videókat.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?