Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Whatsapp kitiltja a 16 éven aluliakat

2018.04.25. 05:45

Kitiltják a 16 éven aluliakat a WhatsApp-ról

A Whatsapp a májusban életbe lépő uniós adatvédelmi szabályzás miatt módosította felhasználási feltételeit, és 13-ról 16-ra emeli a felhasználói korhatárt – írta szerdán a BBC.

A Facebook tulajdonában lévő üzenetküldő szolgáltatás az elkövetkezendő hetekben kéri majd alkalmazóit életkoruk újramegerősítésére – az egyelőre nem világos, hogyan lehet majd egy magát 17-nek beállító 13 évest kiszűrni a módszerrel. A Whatsapp az EU-n kívül megtartja a 13 éves korhatárt.

Az Unió Általános Adatvédelmi Szabályzása (General Data Protection Regulation – GDPR) május 25-én lép majd életbe, és alaposan felforgatja a vállalatok  - főleg a közösségi oldalak - eddigi adatkezelési gyakorlatát, mivel a felhasználóknak széles jogokat – például a tájékoztatással és a törléssel kapcsolatban - biztosít majd a saját adataikkal kapcsolatban. A GDPR nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kiskorúakat megvédje a profilalkotástól és a célzott marketingtől.