Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A botrányok ellenére is iszonyú népszerű a Facebook

2018.04.26. 09:32

Az adatkezelési módszerei és a Cambridge Analytica-botrány miatt kemény pofonokat kapott mostanában a Facebook, de a számok azt mutatják, hogy ez elég kevés embert érdekelt igazán. 2018 első negyedévében is nőtt az aktív felhasználók száma, és a vállalat jobban teljesített, mint ahogyan azt a Wall Street elemzői várták.

A napi aktív felhasználók száma 48 millióval, 3,42 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest

Tavaly év végén ugyan volt egy kis visszaesés a látogatószámban az Egyesült Államok és Kanada piacán, ám ezt sikerült visszatornászni a korábbi 185 millió fős szintre.

A Facebooknak 2018 első három hónapjában a 11,96 milliárd dolláros forgalmon 4,988 milliárd dollár nyeresége volt. A forgalom az előző évhez képest 49 százalékkal nőtt, és a legtöbb pénzt (10,7 milliárdot) a mobilokon megjelenített hirdetések után kapták.

A második negyedévben arra számít a Facebook, hogy Európában a GDPR miatt csökkenhet a felhasználók száma, ám ennek kis hatása lesz a bevételekre.