Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Készül a diétás Windows 10

2018.04.26. 11:37

Takarékos Windows 10 kifejlesztésén dolgozik a Microsoft, a házon belül Lean néven emlegetett verzió telepítési mérete 2 GB-tal kisebb, mint a normál változaté. A Microsoft hivatalosan még nem erősítette meg a Lean létét, egy előzetes - preview - kiadás kódjaiban találtak rá szakértők.

Erre a diétás verzióra azért van nagy szüksége a Microsoftnak, mert a legolcsóbb és legbénább számítógépeken és tableteken, amelyek csak 16 GB belső tárhellyel vannak felszerelve, képtelenség frissen tartani az operációs rendszert, az új funkciókat tartalmazó nagyobb update-csomagok telepítéséhez nincs elég hely rajtuk.

A Microsoft azzal csökkenti a helyigényt, hogy egyszerűen kikukázza a gyengébb gépeken teljesen fölösleges összetevőket. A Windows Central úgy tudja, hogy ebben a verzióban nem lesz Internet Explorer, és a regisztrációs adatbázis szerkesztőjétől is érzelmes búcsút kell venni.

Mivel a Windows 10 Lean még a fejlesztés korai stádiumában van, az is elképzelhető, hogy a Microsoft kukázza ezen terveit, és mégsem dobja piacra ezt a verziót, vagy egészen más formában fog megjelenni.