Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dőlnek a milliárdok a Microsofthoz

2018.04.27. 09:31

Milliárdnyi oka van annak, hogy a Windows és az Office gyártója egyre inkább felhőszolgáltatóként lesz ismert, és ennek a dollár a mértékegysége. A redmondi vállalat a március 31-én zárt negyedévében 28,8 milliárd dolláros forgalmat ért el, és ebből 7,42 milliárd dollár volt a nettó nyeresége.

A kereskedelmi felhőszolgáltatás 6 milliárdos forgalmat hozott, ami 58 százalékos növekedés egy év alatt. Ezen belül az Azure 93 százalékott nőtt (ide tartozik még az Office 365 és a Dynamics 365 is). Jól futott a Linkedin is, 1,33 milliárdot adva hozzá a bevételhez.

Persze még mindig a Windows és az Office a meghatározó, ezek együttesen 9,92 milliárd dollárt hoztak.

Ezek a számok szépen igazolják Satya Nadella stratégiáját, amelyben a felhőszolgáltatásokra helyeik a nagy hangsúlyt, egyre inkább eltávolodva a hagyományos bevételi forrásnak tekinthető szoftverektől.