Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Facebook csinál magának egy saját Tindert

2018.05.01. 22:26

Érdekes bejelentést tett kedden Mark Zuckerberg, egy San Joséban tartott konferencián ugyanis elmondta, a Facebook is belép a randiappok piacára, méghozzá egy olyan alkalmazással, ami az egyéjszakás kalandokkal szemben a valódi kapcsolatokat részesíti előnyben – írja a Guardian.

Az új funkció a platformon belül lesz majd elérhető és teljesen önkéntes lesz a használata, a konferencián pedig azt is megmutatták, hogy is néz majd ki az egész. A randizós profilunk elméletileg teljesen el lesz majd választva a simától, csak a keresztnevünket fogja mutatni és nem lesz látható az ismerőseink számára, valamint a hírfolyamunkban sem fog majd feltűnni.

Az egész eddig tök ugyanúgy hangzik mint a Tinder, állítólag még kinézetre is hasonló, de természetesen van a dologban egy csavar, itt ugyanis közeli események között lehet majd válogatni, majd az arra visszajelzett emberek közül kiválasztani azt, aki tetszik, ha pedig kölcsönös a vonzalom, akkor az alkalmazás külön felületet biztosít a beszélgetésre.

Chris Cox, a cég termékfejlesztési igazgatója elmondta, azért szeretik ezt a koncepciót, mert lényegében a való életben is hasonlóan zajlik az ismerkedés, ami végső soron igaz, mert ez így elsőre úgy hangzik, mintha valaki egy koncerten keresné az igazit, csak a koncertre nem kell hozzá elmenni.

A bejelentés hatására egyébként 21 százalékkal estek a Tindert is birtokló Match részvényei, ami elég durva, tekintve, hogy az alkalmazás még meg sem jelent.