Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz eszközzel kémkedett egy magyar luxushotel

2018.05.02. 19:33

A magyar és az uniós adatvédelmi követelményeknek megfelelő online szolgáltatások használatára szólította fel a sárvári Spirit Hotel Gyógyszálloda Kft.-t a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke - írta a 24.hu

A Péterfalvi Attila által vezetett hivatal az orosz Yandex webes analitikai programját kifogásolta, amely személyes adatok rögzítésére is alkalmas, és a begyűjtött információkat oroszországi szerverekre továbbíthatja. A Yandex kódja futott a hotel weboldalán, pedig ilyen adatkezelésre azonban a hotel nem kapott engedélyt - idézi a hatóságot a 24.hu.

A Spirit Hotel adatgyűjtési gyakorlatára egy amerikai kutatás derített fényt, a Princeton Egyetem munkatársai vizsgálták a weboldalak által használt elemzőszoftvereket. Amikor a NAIH lefolytatta a vizsgálatát a hotellel szemben, már nem működött a weboldalon a Yandex programja.