Erzsébet
1 °C
4 °C

Ki a legátlagosabb a magyar Instagramon?

2018.05.06. 13:58 Módosítva: 2018-05-06 20:38:47

Szeretem néha azt gondolni magamról, hogy értem, miért készült egy fotó, mi járt a fotós fejében, amikor kattintott. -  Legalábbis, meg tudom magamnak magyarázni, hogy értem. Az Instagramot pörgetve, viszont, legtöbbször nem értem. Értem a naplementét, értem a virágos képeket, a kajafotókat, de nagyon sok mindent nem értek. Miért áll például oda valaki kisminkelve egy romos téglafal elé, hogy mindenféle magyarázat nélkül megosszon magáról egy képet, ahogy a falat támasztva a távolba néz? És miért ismétli ezt naponta ötször?? És, miért tetszik ez tízezreknek minden nap???

¯\_(ツ)_/¯ 

Az Instagram napról napra új kihívás mindenkinek, aki azt hiszi, ért az emberek motivációihoz. Ha pedig sikerül hátrébb lépnünk az egyedi megosztásoktól, kiderül, hogy ezek nem egyedi esetek, hanem statisztikák. A Crane adatvezérelt marketingügynökség elkészült a harmadik Magyar Instagram Körkép kutatásával, amihez 5489 hazai instagramozó szokásait elemezték. Érdekes dolgokat mutatnak meg arról, hogyan próbálunk képekben kommunikálni egymással.

A számokból összeállított prezijük rögtön választ ad a legfontosabb kérdésre:

ugye, én is átlagos vagyok?

Jó eséllyel teljesen átlagos vagy az Instán, ha

  • Privát a profilod
  • 24-45 éves vagy
  • Csak hetente-havonta posztolsz pár dolgot
  • De minden nap többször is ránézel, hogy ki-mit osztott meg
  • Használod a Stories felületét is
  • A legjobban a barátaid képeit szereted nézegetni, de bírod a városi és-tájképeket is, és az érdekes pillanatokat. (Így már rögtön érthetőbb a bevezetőben körbeírt pillanat)
  • 2-300 követőd van
  • Nagyrészt a barátaidat és külföldi hírességeket követsz

A Crane beleásta magát érdekesebb dolgokba is, van például egy hetente frissített toplistájuk a legnépszerűbb hazai profilokról.

index 1020x640 02 (1)

Meg az igazán fontos részletekbe:

A legtöbbet fotózott kaja?

a Pizza.

Vidék vagy Budapest?

Vidék!

A legnépszerűbb magyar hashtagek?

#mik (férfiaknál) #love (nőknél) #friends #budapest #hungary

Legnépszerűbb magyarok?

@palvinbarbi, @lv.adr1enn, @andicsinger, @k.polla @v.fruzsi @benistenes @dancsopeter1 

Számít-e hogy jól használsz-e népszerű hashtageket? 

~10,5 százalékkal több követőd lesz.

Kutyák vagy macskák?

Kutyák.

Magyar Instagram Körkép

A Magyar Instagram Körképet (MINK) már harmadik alkalommal egy magyar tulajdonú adatvezérelt marketing ügynökség, a CRANE készíti, önszorgalomból. A social media és ezen belül az Instagram jobb megismerését a MINK mellett személyes oktatásokkal és konferenciaelőadásokkal is segítik, illetve stratégiai tanácsadás formájában is megrendelhető. A Crane, a kutatási anyag elkészítéséhez is felhasznált, adatelemzési és adatvizualizációs szolgáltatásit a Mastercard globális központja is évek óta igénybe veszi. Az adatvezérelt marketing terén dolgoznak például az Opel régiós központjának, illetve több kulturális intézménynek, a Müpának és a Budapesti Fesztiválzenekarnak is. E modern marketingszemlélet ötvözi a marketingkommunikáció és az adattudomány ismeretanyagát, így a célcsoportokról, üzenetekről és eszközökről szóló döntéseket a vásárlók kutatások során megismert véleménye és az empátia mellett pontosabb eszközökre is alapozza: az egyes fogyasztók viselkedésére és visszajelzéseire. Ennek köszönhetően nagyban csökkenthető a feleslegesen küldött levelek, megkeresések száma, ami a vásárlók számára értékesebb ajánlatokat, a hirdetők számára pedig célzottabb és hatékonyabb kommunikációs megoldásokat biztosít.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?