Erzsébet
1 °C
4 °C

Új fegyvert kap az orosz hadsereg

2018.05.07. 12:03 Módosítva: 2018-05-07 13:47:30

Az orosz hadsereg új Kalasnyikovokra cseréli az eddig használt AK–74M gépkarabélyokat: a katonák AK–12 és AK–15 típusú fegyvereket kapnak – írja a Business Insider az orosz állami média nyomán.

A két típus leginkább a tüzelt lőszer méretében tér el: az AK–12-be 5,45-ös, míg az AK–15-be 7,62-es kaliberű lószer való. Mindkettő 30 lőszeres tárral van felszerelve és percenként 700 lövésre képes, illetve több más kiegészítő mellett gránátvetőt, éjszakai és infralátást és hangtompítót is kapott.

A két új fegyver már része a Ratnik nevű orosz harcrendszernek, amelyben a katonák többek között modernizált testpáncélt, éjszakai és hőlátást biztosító sisakot és új kommunikációs rendszert is kapnak. A rendszer első generációját 2013-ban vethették be először, és néhány eleme a Krímen feltűnő orosz egységeken is feltűnt. A második generáció az oroszok szerint 2020-ban lesz működőképes, a harmadik pedig 2022-ben.

Az új Kalasnikovokról korábban ebben a cikkben írtunk részletesebben is.

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?