Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Google véletlenül kinyírt egy csomó netes játékot

2018.05.09. 14:48

A Google a napokban ígéretes újítást vezetett be a Chrome-ban: a böngésző úgy némítja el az automatikusan elinduló videókat és hangokat, hogy megtanulja, melyek azok, amelyek tényleg idegesítőek, és csak ezeket tiltja le, a hasznos tartalmat nem bántja.

Az új funkció viszont a gyakorlatban nem sikerült túl jól, mert több fejlesztő is arra panaszkodik, hogy a Chrome ártalmatlan webes játékok hangját is felzabálta, még akkor is, ha egyébként nem is automatikusan, hanem csak kattintásra indulnának el – írja az Engadget a problémáról, amelynek a létezését a Google is megerősítette.

A helyzetet többféleképpen is meg lehetne oldani, egy Chrome-fejlesztő szerint például egy egyszerű némításfeloldó gomb elhelyezésével kikerülhető, egy másik webfejlesztő pedig egy kiterjesztést ajánlott hozzá. Sok webes játék fejlesztője ugyanakkor nem saját maga hosztolja a játékát, így a frissítések implementálása nem is olyan egyszerű.

Többen azt is kifogásolják, hogy a Google a "rossz hirdetések" elleni harc nevében önkényesen a független fejlesztőkre erőszakolja a saját sztenderdjeit. A Google válasza erre, hogy ők 2017-ben közölték, mit terveznek, és már akkor jelezték, hogy a fejlesztőknek nem kellene azzal számolniuk, hogy ezután az alkalmazásaikban automatikusan el fog indulni a hang.