A versenyhivatal vizsgálja, vett-e pakisztáni lájkokat Mága Zoltán

2018.05.11. 14:21

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is vizsgálja a hegedűs Mága Zoltán Facebook-oldalán gyanús hirtelenséggel felpörgő és még gyanúsabb helyről érkező lájktengert – írja a 444.

A Fészbuker.hu nevű oldal még tavaly novemberben küldött körbe egy sajtóközleményt arról, hogy Mága Facebook-oldala mindössze két hónap alatt vált a második legnépszerűbb magyar facebookos celeboldallá, miután napi tízezer lájkot felszippantva egymilliósra duzzadt a rajongói tábora.

A dologban már akkor is gyanús volt, hogy az újdonsült rajongók közül 260 ezer bangladesi, 180 ezer indiai és 120 ezer pakisztáni volt. Azon túl, hogy valószínűtlen, hogy Mága művészetére éppen ezekben az országokban figyeltek fel tömegesen, éppen ezek azok a helyen, ahol vígan pöfékelnek a kamuprofil-szolgáltatásokat pénzért kínáló lájkgyárak.

A 444 most megkérdezte a GVH-t, hogy folyik-e eljárás az ügyben. Röviden: igen. Hosszabban:

A Gazdasági Versenyhivatal a folyamatban lévő versenyfelügyeleti eljárásában azt vizsgálja, hogy a Mága Zoltán előadóművész Facebook oldalán hirtelen jelentős mértékben (több százezerrel) megnőtt like-ok száma arra a körülményre vezethető-e vissza, hogy a Mága Zoltán előadói tevékenységét szervező, népszerűsítő eljárás alá vont vállalkozások valódi kedvelések, valódi fogyasztói tetszésnyilvánítás nélkül, ellenszolgáltatás fejében jutottak-e ezen új kedvelésekhez és követésekhez.

A GVH hangsúlyozza, hogy a vizsgálat ténye nem azt jelenti, hogy meg is történt a jogsértés. Ez majd az eljárás végén derül ki, ami maximum 3+2 hónap.

Mágának nem ez az első fura ügye Facebookon, tavaly szeptemberben már egy fotosoppolt Barbra Streisand-képpel is nagyot ment.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM