Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felrobbant és ölt egy e-cigaretta Floridában

2018.05.17. 12:50

Halállal végződött egy elektromos cigaretta meghibásodása Floridában. A 38 éves Tallmadge D'Elia holttestére a tűzoltók bukkantak rá, akiket lakástűzhöz hívtak St. Petersburgban még május 5-én. A halottkém most kiadott jelentése szerint a férfi halálát a szájában felrobbant e-cigaretta okozta, írja a Tampa Bay Times.

Az "ágyban dohányzott, meghalt" hírek új generációja kezdődött ezzel az esettel. A férfi szájában felrobbanó elektromos szerkezet (Smok-E Mountain márkájú, egy Fülöp-szigeteki cég által gyártott e-cigaretta) két darabja az áldozat koponyájába fúródott, azonnal megölve őt. A szétfröcskölő aromás olaj lángra kapott és tüzet okozott a hálószobában, a holttest felületének 80 százalékát is megégetve.

A halottkém jelentése szerint a szándékosság kizárható, baleset történt. Az Egyesült Államok tűzbiztonsági szervei szerint 2009 és 2016 között 195 e-cigaretta robbant fel és okozott ksiebb tüzet, 95 könnyebb és 38 súlyos sérülést okozva. A floridai az első, e-cigarettához köthető halálos baleset.