Aliz
6 °C
14 °C

Jön a YouTube Music

Képernyőfotó 2018-05-17 - 14.31.01.png
2018.05.17. 14:39

Hivatalos: május 22-én elindul a YouTube Music, a Google zenestreamelő szolgáltatása, nagyjából párhuzamosan a fizetős YouTube, a Red megújulásával, átalakulásával. A Spotify és az Apple Music versenytársául szánt szolgáltatás a hírek szerint a Spotify modelljét veszi át: lesz egy reklámokkal tűzdelt ingyenes verzió, és mellette lesz a YouTube Music Premium, ami havi 9,99 dollárért hirdetésmentes zenehallgatási élményt kínál majd.

A YouTube Music az Egyesült államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Mexikóban és Dél-Koreában lesz első körben elérhető, majd később további 14 országra terjesztik ki a szolgáltatást (Ausztria, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Svájc és Egyesült Királyság). Mint látható, Magyarország nincs a felsorolt országok közt.

A YouTube Music komoly előnye lesz, hogy az anyacég, a Google sokkal többet tud a leendő felhasználók ízléséről, zenével kapcsolatos szokásairól, preferenciáiról, mint bárki más a világon. T. Jay Fowler, a YouTube egyik vezető beosztású illetékese azt mondta a Pitchfork-nak, hogy "mélységesen személyes élmény" lesz a YouTube Music használata. Az app a Google asszisztenssel karöltve fog folyamatosan zeneszámokat - és videókat is - ajánlani napszaknak, helynek, zenehallgatási szokásoknak megfelelően, sőt várhatóan lesz annyira okos, hogy egyes tevékenységekhez szabva dobja fel automatikusan a javasolt zenéket, attól függően, hogy a felhasználó épp dolgozik, utazik, tanul, tornázik, stb.

A YouTube Music elindításával talán sikerül kicsit rendet rakni a Google tartalomszolgáltatással kapcsolatos tevékenységei közt. Ha minden igaz, az évek óta haldokló Google Play Music meg fog szűnni, a YouTube Red pedig YouTube Premium néven futhat tovább havi 11,99 dollárért, ami magába foglalja majd a YouTube Music Premium-hoz való hozzáférést is.

(via The Verge, Pitchfork, USA Today, Recode, Gizmodo)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?