Judit
2 °C
7 °C

Erősíti a biztonságot a Facebook

GettyImages-953377518
2018.05.24. 08:49

Minden online szolgáltatás használata akkor a legbiztonságosabb, ha a fiókunkat nem csak egy jelszó védi, és az új eszközökön szükség van még egy kód megadására. Ez a kétlépcsős azonosítás kap most nagyobb támogatást a Facebooktól.

A Facebookon a kétlépcsős azonosítás alapból felhasználó telefonszámával működik, erre küldi ki a cég sms-ben a második, minden esetben változó kódot, ami az új belépésekhez szükséges. Ez azonban nem a világ legmegbízhatóbb módszere, mert a kiberbűnözők, ha nagyon profik és elszántak, képesek lehetnek hozzáférni az üzenetekhez.

Ezentúl nem lesz kötelező az sms, választani lehet alapértelmezettként más módszereket is, például olyan kódgeneráló appokat, mint a Google- vagy a Lastpass Hitelesítő (több tucat ilyen app van az iOS és az Android boltjaiban). 

Az ezzel kapcsolatos beállításokat tucatnyi kattintással érjük el a mobilos appban. A menüsávon a három vonalra kattinva, a Beállítások és adatvédelem fül alatt lévő Beállítások menüben, a Biztonság és bejelentkezés alatt találjuk meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?