Erősíti a biztonságot a Facebook

GettyImages-953377518
2018.05.24. 08:49

Minden online szolgáltatás használata akkor a legbiztonságosabb, ha a fiókunkat nem csak egy jelszó védi, és az új eszközökön szükség van még egy kód megadására. Ez a kétlépcsős azonosítás kap most nagyobb támogatást a Facebooktól.

A Facebookon a kétlépcsős azonosítás alapból felhasználó telefonszámával működik, erre küldi ki a cég sms-ben a második, minden esetben változó kódot, ami az új belépésekhez szükséges. Ez azonban nem a világ legmegbízhatóbb módszere, mert a kiberbűnözők, ha nagyon profik és elszántak, képesek lehetnek hozzáférni az üzenetekhez.

Ezentúl nem lesz kötelező az sms, választani lehet alapértelmezettként más módszereket is, például olyan kódgeneráló appokat, mint a Google- vagy a Lastpass Hitelesítő (több tucat ilyen app van az iOS és az Android boltjaiban). 

Az ezzel kapcsolatos beállításokat tucatnyi kattintással érjük el a mobilos appban. A menüsávon a három vonalra kattinva, a Beállítások és adatvédelem fül alatt lévő Beállítások menüben, a Biztonság és bejelentkezés alatt találjuk meg.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM