Albert, Lipót
2 °C
12 °C

10 ezer embert rúgnak ki a T-Systemstől

2018.06.21. 18:48

10 ezer embert bocsát el a Deutsche Telekom az óriáscég IT-szolgáltatásokkal foglalkozó T-Systems üzletágában - jelentette az AFP hírügynökség. A német telekommunikációs cég három év alatt tervezi levezényelni a leépítést, és ezzel 600 millió eurót spórol majd meg. A tízezer kirúgott emberből hatezer a német anyacégtől távozik, a többiről egyelőre nincs információ. A DT-nek van magyar T-Systems részlege is, leginkább a tavalyi BKK-botrányról emlékezhetünk rájuk. A hazai T-Systemset megkérdeztük, mennyiben érinti őket a leépítés, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés: "A magyar T-Systemset mindez nem érinti, nem tulajdonosa az elbocsátásokban érintett nemzetközi T-Systems. Hazánkban még vesznek is fel embereket." - tudtuk meg a Magyar Telekom sajtóosztályától.

A T-Systemsnek most 37 ezer alkalmazottja van (ebből 18 ezer Németországban), vagyis kicsit több, mint minden negyediknek felmondanak. Az átszervezés nem áll meg ezzel, a jelenleg 230 különféle fiókcéggel működő cégszervezetet 20-ba fogják összevonni. A szakszervezetek azt ígérik, keményen ellen fognak állni.

A T-Systems veszteséggel üzemelt, de maga az anyacég Deutsche Telekom nyereséges, a legutóbbi pénzügyi negyedévet közel egymilliárd eurós profittal zárta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?