Kiszáll a Facebook a drónos internetből

2018.06.27. 09:12

A Facebook feladja azt a tervét, hogy saját netszolgáltató drónokat építsen, és azokkal fedje le a fejlődő országokat, és így biztosítson még több embernek hozzáférést a közösségi portálhoz.

A Project Aquila 2014-ben indult, és olyan önjáró, napelemes repülőket akartak építeni, amelyek széltében akkorák, mint egy Boeing 737-es, de csak olyan nehezek, mint egy személyautó, és akár hónapokon át is képesek a levegőben körözni. A teszteknek azonban nem lett túl jó vége, és az egyik jármű leszálláskor összetört.

Az angliai Bridgewaterben működő drónépítő üzemét ugyan bezárja a Facebook, de a projektből nem száll ki teljesen. A repülés műszaki fejlesztési részét rábízza olyan cégekre, amelyek értenek is hozzá, például az Airbusra, mert azok is érdeklődnek a szárnyas netszolgáltatás iránt.

Persze az is benne lehet a Facebook döntésében, hogy a rivális Google sokkal sikeresebb a légballonos Project Loon szolgáltatással. A Google ballonjai már több mint 24 millió kilométert töltöttek a levegőben, és a leghosszabb repülés 190 napig tartott. Többek közt ilyen légballonokról szolgáltattak internetet 2017-ben a hurrikán által legyalult Puerto Rico területén.

(BBC

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM