Jenő
-2 °C
6 °C

Összehajtható Surface készül a Microsoftnál

2018.07.01. 10:34

Legalább két éve dolgozik a Microsoft az Andromeda kódnéven ismert hordozható Surface eszközön, és ennek a munkának szabadalmakban is nyomait láthattuk. A The Verge által megszerzett belső dokumentumból az is kiderül, hogy egy zsebre vágható Surface is szerepel a redmondi cég terveiben.

Nagy különbség, hogy a képek alapján a Surface Andromeda szétszedhető lesz, és mindkét felén érintőkijelző található, nem mechanikus gombok, mint az egykori Communicatorokon. A Microsoft a tollal való használatot is támogatni fogja, akárcsak a most kapható Surface tableteken.

Az a kérdés is megválaszolatlan egyelőre, hogy milyen platformra épül majd az Andromeda. A hasonlóan kis méretű eszközökben a Qualcomm processzorok vannak túlsúlyban, és a Windows 10 már képes ezeken a csipeken is futni, ám az sem elhanyagolható tény, hogy a Microsoft még mindig fontos szövetségese az Intelnek. Az biztos, hogy a Microsoft nem szúrhatja el a dolgot, ahogyan az okostelefonok piacán elszúrta, és kénytelen volt teljesen átengedni a terepet a rivális Androidnak és iOS-nek.

(The Verge)    

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?