Aliz
6 °C
14 °C

Távozik a Microsoft Magyarország vezetője

2018.07.02. 11:13
Váltás lesz a Microsofot Magyarország élén. Az amerikai pénzügyi év végén (ez június 30., vagyis praktikusan a mai naptól) távozik Szentkuti Gabriella ügyvezető igazgató.

Ezt a Microsoft Magyarország maga jelentette be, hozzátéve, hogy az eddigi vezető saját döntésére távozik. A méltatás szerint Szentkuti az elmúlt három évben hozzájárult a magyar leányvállalat kiváló eredményeihez, irányítása alatt a felhőszolgáltatások használata ugrásszerűen megnövekedett a piacon.

Szentkuti Gabriella 2014 augusztusában csatlakozott a céghez, 2015. július 1-től lett a Microsoft Magyarország ügyvezetője. Azt a Papp Istvánt váltotta, akinek a neve felmerült a cég és a kormány szakítása körüli botrányban. 2017 végén a Microsoft váratlanul radikálisan átalakította magyarországi üzleti hálózatát, megváltak nagy forgalmat lebonyolító viszonteladóiktól, feltehetően fájó sebet ejtve a korábbi partnercégeiken.

Az utódlásról még nincs hír, Szentkuti Gabriella utódját a későbbiekben jelenti majd be a vállalat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?