Jolán
2 °C
4 °C

Az iPhone megmutatja, mennyit használjuk, az eredmény sokaknak sokkoló

2018.07.03. 15:42

Az Apple júniusban jelentette be azt az új telefonos funkciót, mely visszajelzést ad a felhasználónak arról, hogy mennyit használja ténylegesen a készüléket. A Screentime csak szeptemberben lesz mindenkinek elérhető, amikor az új IPhone-nal együtt az iOS12 operációs rendszert is elindítják, de béta verzióban a korai kipróbálók már most ismerkedhetnek vele, az eredmény pedig sokakat sokkol, akik csak most szembesülnek vele, hogy milyen mértékű a telefonfüggőségük.

Néhány gyors Twitter-reakció bűntudattal, öngyűlölettel és mindenféleképtelen ígéretekkel:

A Screentime a teljes használat mellett részletesen jelzi azt is, hogy a büszke iPhone-tulajdonos mennyi időt tölt el az külön-külön az egyes applikációkkal – a jelek szerint jóval többet, mint amit gondoltak volna. A szolgáltatás emellett lehetőséget ad a szülőknek a gyerekük telefonhasználata feletti kontrollra, beállíthatják a maximális napi képernyőidőt, korlátozhatják a gyerek fiókjából elérhető appokat és tartalmakat – hasonlóan számos másik, többnyire fizetős szolgáltatáshoz.

Az érdeklődők már most is kipróbálhatják béta verzióban az iOS12-t, ehhez itt lehet regisztrálni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?