Jön az inkognitómód a Youtube-ra

2018.07.11. 10:39

A Youtube még májusban kezdte el szűk körben tesztelni az új inkognitómódot, most az új funkciót elkezdték minden felhasználónak elérhetővé tenni – írja a 9To5Google.

Az inkognitómód lényege ugyanaz, mint a böngészőknél is: amit ebben a módban csinálunk, azt nem rögzíti a rendszer, így nem lesz nyoma a Youtube keresési és videónézési előzményeiben. A funkció élesedése után a mobilappban a kijelentkezés helyét az inkognitómód bekapcsolása veszi át. Aki rábök, máris privát módon videózhat. Értelemszerűen a felhasználói fiókjához kapcsolódó funkciók eközben nem lesznek elérhetők.

Bár a Youtube/Google inkognitómódban nem rögzíti a felhasználói aktivitást, fontos megjegyezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy senki ne láthatná, mit csinálunk. Aki rálát a hálózati forgalomra, tehát jellemzően az internetszolgáltató és/vagy a hálózat tulajdonosa (rosszabb esetben a hálózat forgalmát figyelő illetéktelenek) továbbra is nyomon tudják követni, mit csinálunk – akárcsak a böngészők privát vagy inkognitómódjában.

Az inkognitómódból ugyanott, ahol bekapcsolható, ki is lehet lépni, és visszatérni a legutóbb használt fiókba, illetve egy bizonyos inaktivitási idő után az app magától is visszalép.  • Tippek
  • Hírek