Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Jön az inkognitómód a Youtube-ra

2018.07.11. 10:39

A Youtube még májusban kezdte el szűk körben tesztelni az új inkognitómódot, most az új funkciót elkezdték minden felhasználónak elérhetővé tenni – írja a 9To5Google.

Az inkognitómód lényege ugyanaz, mint a böngészőknél is: amit ebben a módban csinálunk, azt nem rögzíti a rendszer, így nem lesz nyoma a Youtube keresési és videónézési előzményeiben. A funkció élesedése után a mobilappban a kijelentkezés helyét az inkognitómód bekapcsolása veszi át. Aki rábök, máris privát módon videózhat. Értelemszerűen a felhasználói fiókjához kapcsolódó funkciók eközben nem lesznek elérhetők.

Bár a Youtube/Google inkognitómódban nem rögzíti a felhasználói aktivitást, fontos megjegyezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy senki ne láthatná, mit csinálunk. Aki rálát a hálózati forgalomra, tehát jellemzően az internetszolgáltató és/vagy a hálózat tulajdonosa (rosszabb esetben a hálózat forgalmát figyelő illetéktelenek) továbbra is nyomon tudják követni, mit csinálunk – akárcsak a böngészők privát vagy inkognitómódjában.

Az inkognitómódból ugyanott, ahol bekapcsolható, ki is lehet lépni, és visszatérni a legutóbb használt fiókba, illetve egy bizonyos inaktivitási idő után az app magától is visszalép.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?