Jolán
2 °C
4 °C

Idén nyárra ígérik a VR forradalmát

2018.07.12. 10:52

Kiderült végre valami konkrétum arról, hol tart a Magic Leap várva várt vegyesvalóság-szemüvegének fejlesztése: a One nevű headset fejlesztői változata a cég ígérete szerint már idén nyáron megérkezik – írja az Engadget.

Míg a virtuális valóság (VR) azt jelenti, a felhasználó léphet be egy számítógéppel generált környezetbe; a kiterjesztett valóság (AR) pedig azt, hogy a valódi fizikai világba ágyaznak be virtuális elemeket; a Magic Leap vegyes vagy kevert valósága (Mixed Reality) ez utóbbinak a felturbózott változata: nem egy kijelzőn kell nézni a valódira ráhúzott virtuális valóságot, hanem a szemüveg azt közvetlenül a retinánkra vetíti rá, hogy a szemünkben álljon össze a hibrid kép.

Hogy ez a gyakorlatban hogy fog működni, azt eddig még csak nagyon kevesek próbálhatták ki, de annak ellenére, hogy még mindig nem sokat tudni a jövőbeli termékéről, a Magic Leap még mindig az utóbbi évek egyik legforróbb startupja, nagyobbnál nagyobb nevek öntik bele a pénzt, mert a valós és virtuális világ érzékelésének forradalmát várják tőle.

A cég most annyit árult még el, hogy a szemüveget az NVIDIA Tegra X2 nevű rendszercsipje fogja hajtani, ami elég nagy erőt jelent egy mobileszközhöz képest, de még kordában tartható fogyasztás mellett, hogy ne kelljen nagy akkukkal nehezíteni a dizájnos kütyüt. A konkrét üzemidőről viszont nem mondtak pontosabbat, mert az a szemüvegre írt játékok és más programok rendszerigényétől is függ majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?