Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dél-Korea: már a baseballban is jönnek robotok

2018.07.17. 16:12

Egy robotriporter írja a másodosztályú baseballmeccsek összefoglalóit Dél-Koreában - közölte az illetékes sportegyesület.

A Koreai Baseball Szervezet (KBO) szerint a KBOT nevű robot kedden állt munkába és a szezon hátralevő részében ő fogja írni a másodosztályú liga (Futures League) meccseinek összefoglalóit. Az új robotriporter munkáját a sportszervezet és egy mesterséges intelligenciával foglalkozó helyi fejlesztő cég, a Lab 2I felügyeli, írja az MTI.

A KBO szerint a robot három másodperc alatt képes elkészíteni egy összefoglalót a beérkező statisztikai adatok és a játékkal kapcsolatos egyéb információk alapján. Az elkészült anyagot a sportegyesület szerkeszti meg, mielőtt kiteszi saját honlapjára és a közösségi oldalakra. A szervezet szerint egy mondatgeneráló-algoritmus gondoskodik a kontextusról, a szöveg gördülékenységéről és a szóismétlések elkerüléséről.