Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

124 millió forintért bárki lehet Vasember

2018.07.19. 16:29

A Selfridges brit luxusáruház szerdától árulja az igencsak borsos árú jetpack-ruhát, amiben bárki Vasembernek érezheti magát, írja a Standard. A ruhát az áruház mögötti mellékutcában mutatták be működés közben. Ugyan nem ez az első működő jetpack a világon, de ez az első, amit bárki megvásárolhat (legalábbis az, akinek van 124 millió forintja erre).

A ruhát Richard Browning üzletember tervezte, mintegy hobbiként, munka mellett. A ruha 3D nyomtatással készült, és 27 kilogrammot nyom. A viselőjét öt mini gázturbina emeli a levegőbe, melyeket kerozin hajt. Két-két turbina a kezekre illetve egy az ember hátára van erősítve. Browning tavaly novemberben guinness-rekordot jelentő 50 km/h-val repült a ruhában, ugyanakkor elméletben a 290 km/h-t is el lehet érni a szerkezettel.

Browningot állítása szerint már megkeresték a hadsereg vezetői, illetve a Mission Impossible és a James Bond filmek készítői is. Tom Cruise jövő hónapban fogja tesztelni a ruhát.