Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már két éve készül titokban az Android utódja

2018.07.20. 17:21

Két éve dolgozik a Google-nél egy száz fős mérnökcsapat egy új operációs rendszeren, írja a Business Insider. A Fuchsia kódnevű projektet az Android utódjának szánják, tehát a léc elég magasan van (Android fut jelenleg a világ okostelefonjainak háromnegyedén).

A Google három év múlva szeretné levezényelni a váltást, először a hangvezérelt okoskütyüknél, aztán fokozatosan telefonoknál, tableteknél és notebookoknál is. Az új rendszer így egyszerre lesz az Android és a Chrome OS utódja. Ahogyan az Android esetében, itt is az a terv, hogy külső gyártók is rátehessék a saját készülékeikre a Fuchsiát, illetve módosíthassák azt a saját igényeiknek megfelelően.

A Fuchsia projekt létezéséről már jó ideje pletykálnak, sőt, 2017-ben meg is erősítették, hogy valóban létezik a projekt. Részletek azonban most először derültek ki róla.