Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy új reptéri szkenner a csomagban is látja a sampont és a laptopot

2018.07.23. 21:08

Ha ön is utálja, amikor a reptéri csomagellenőrzésnél mindig ki kell pakolni a kütyüket és a folyadékokat, jó hírünk van: a londoni Heathrow repülőtéren már tesztelnek egy új szkennert, amely véget vethet az extra macerának.

A szkenner képes 3d képalkotásra, így a személyzet minden szögből át tudja vele nézni a poggyász teljes tartalmát, anélkül, hogy bármit külön ki kéne venni belőle – írja a CNN. A brit közlekedésügyi minisztérium közleménye szerint a szkenner rejtett robbanószereket is képes detektálni.

A Heathrow-n a következő 6-12 hónapban fogják tesztelni a szkennereket, bár a poggyász kipakoltatására ez idő alatt is számíthatnak az utasok. Hasonló eszközöket tesztelnek már a New York-i JFK és az amszterdami Schiphol repülőtereken is.