Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még a Facebook csütörtöki buktájánál is nagyobbat zuhant a Twitter

2018.07.28. 00:04

Pénteken 21 százalékot estek a Twitter részvényei a tőzsdén, így a cég egy napon belül 6,6 milliárd dollárt vesztett a tőkeértékéből. A részvény százalékos értékvesztése nagyobb volt a Facebook csütörtöki esésénél, de a 6,6 milliárdos veszteség eltörpül a Facebook 120 millárdos veszteségéhez képest - írja a Market Watch.

A cég részvényei annak ellenére estek ekkorát, hogy az év eddigi részében összesen 80 százalékot erősödtek. A zuhanás oka az lehetett, hogy bár a Twitter harmadik egymást követő negyedévben tudott nyereséget elkönyvelni, a platform felhasználóinak száma egy százalékkal 335 millióra esett vissza. Mindezt az se tudta ellensúlyozni, hogy a cég a várt 696 millióhoz képest 711 millió dolláros profitot könyvelt el.

A cég az utóbbi időben volt, hogy a cég naponta egymillió kamu felhasználói fiókot is megszüntetett, amivel a politikai befolyásolás és a gyűlöletbeszéd kiszűrése is céljuk volt. Úgy tűnik ezt a befektetők nem értékelték, és elemzők szerint nem is biztos, hogy a legjobb ötlet volt csupán a felhasználók számának csökkenése miatt a részvények eladása mellett dönteni.