Milyen kriptóba érdemes befektetni egy portfóliómenedzser szerint?

2023.01.18. 13:26
Rendeződni látszik a kriptopiac. Kezdi kiheverni a tavalyi FTX összeomlását, újra áramlik az intézményi befektetőktől a pénz a különböző kriptoprojektekbe.

Michael Saylor és a Microstrategy nemrégiben közel 50 millió dollár értékben vásárolt újabb csomag bitcoint, és nagy tétekben fogad a kriptóra több nemzetközi bank is. De mi a helyzet itthon?  Az All Time High podcast legújabb részében Sulcz Gábor beszélgetett Szabó Dáviddal, a Decent Invetments és a Hold Alapkezelő portfóliómenedzserével. Az adásban szó esik a következőkről:

  • Miért lehet jó befektetés a kripto, és melyek azok, amelyekben egy portfóliómenedzser nagy potenciált lát?
  • Mit csinál egy alapkezelő a kriptovilágban, és milyen szempontok szerint fektet be különféle kriptoprojektekbe?
  • Számba vesszük a legnagyobb kriptókat, és az is kiderül, mi a véleménye a portfóliómenedzsernek a bitcoinról és az ethereumról.
  • Milyen szabályozási törekvések vannak, és mire készülhetnek a szabályozó szervezetek?

FŐ SZEMPONT A BIZTONSÁG – A TÚL SZIGORÚ SZABÁLYOZÁS VISZONT LEGALÁBB ANNYI KÁRT TUD OKOZNI, MINT AZ, HA EGYÁLTALÁN NINCSENEK KORLÁTOK. 

A beszélgetésben külön kitérünk a speciális kriptovalutákra, a stable coinokra, és szó esik a centralizált kriptotőzsdék hiányosságairól is.  

Újra előkerül az Mt. Gox kriptotőzsde 2014-es összeomlása is. A portfóliómenedzser arról is beszél, mire számít a következő hónapokban a várható kártérítésekkel kapcsolatban.

Végül azt is megtudjuk, hogyan érdemes kategorizálni a befektetéseket egy portfóliómenedzser szemszögéből, és hogy mire számíthatunk a következő hónapokban.