Olivér
5 °C
8 °C

Driverháború HP laptopon

2007.05.07. 12:38
72 hozzászólás

Gyaláztunk már hardvert, szoftvert, ideje a supportot is savazni egy kicsit. Anyázásom tárgya a HP, egy nemrég vásárolt notebook okán. Asszony hosszabb külföldi útra ment, kellett volna neki valami kis alap laptop, kinéztük a nx6310-et, megvettük, a szokásos tiszteletkör után (valami noname, működésképtelen RAM-ot akartak ránk sózni) feltettük rá az XP-t, öjöm, bódottá. Akkor telepítsünk drivereket, mondom.

Először akkor szorult ökölbe az arcom, amikor kiderült, hogy a hat számjegyű forintösszegért vesztegetett vashoz nem bírtak adni egy rohadt lemezt, amin rajta van az összes driver. Ez szerintem nagyjából olyan, mintha az étteremben nem adnának evőeszközöket a bécsi szelethez, de gondoltam, megoldom, irány az asztali PC és a szélesnagy világszőttes, ahonnan minden földi jót le lehet tölteni.

A HP honlapján meg is találtam a megfelelő drivereket, bár először elkövettem azt a hibát, hogy eredeti néven mentettem el ezeket. A meghajtóprogik ugyanis olyan roppant beszédes neveket kaptak a keresztségben, mint a sp32555.exe, sp32557.exe, stb., szóval utólag nehéz kibogarászni, hogy melyik a wifi drivere és a melyik a chipseté (amit azért jó tudni, mert a notebook nem eszi meg akármilyen sorrendben a drágákat). A számítástechnikai KO-t azonban a SATA-s vinyó drivere vitte be, ez ugyanis csak arról a flopilemezről hajlandó felmászni, amit pár hónapja temettünk el. Mondanom sem kell, hogy az nx6310-ben nincs kislemezes meghajtó, szóval a kezdő felhasználó ilyenkor elveszti a SATÁ-t (és a háborút), a haladó meg hackelésre kényszerül. Mindez több mint százezer forintért. Hát a jó édes anyjukat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?