Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A 3G vajon mi?

2008.03.28. 07:30
80 hozzászólás
Marketingben persze mindhárom mobilszolgáltató jó, a legnagyobb lefedettséggel dolgozó T-Mobilie már 7,2 megabitről beszél, városszerte elérhető, tessék előfizetni, megvenni! Na persze. A sávszélesség kétségkívül adott néhány területen, feltéve, hogy működik az a rohadt szolgáltatás, vagy hogy senki, de tényleg senki nem kezd el telefonálni a közelben.

Nálam a T-csoport mobilinternete van, ami a 3G-túránk szerint messze a legjobb az országba, felételezem tehát, hogy a többiek még szarabb szolgáltatást kínálnak.  Mindenesetre a T mobilinternete is dühítő, mert bár ha semmi zavaró tényező nincs, képes eljutni a 3,6 megabitig, legtöbbször van valamilyen zavaró tényező.

Napszaktól függően például képes 15 percenként bontani a vonalat a hálózat. Hétköznap délelőttől délutánig, amikor senki nincs otthon, jól működik a net, viszont ilyenkor én sem vagyok otthon. Reggel, vagy délután, amikor hazaérnek az emberek a munkából, eljön a pokol. A gép képtelen felcsatlakozni a hálózatra, ha valami csoda folytán mégis sikerül neki, 15 perc múlva ledobja a rendszer. De nemcsak ezzel van baj, mert a sávszélesség is lezuhan: délutánig még csak-csak összejön a 3,6 megabit, amint a munkából hazaérő emberek elkezdenek telefonálni, leesik az adatátviteli sebesség felére, harmadára, negyedére, tizedére.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az esetek 80-85 százalékában nem működik jól a szolgáltatás, de az a maradék 15-20 százalék bőven elég ahhoz, hogy azt mondjam: anyádat! Nektek milyen benyomásaitok vannak?