Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A 3G vajon mi?

2008.03.28. 07:30
80 hozzászólás
Marketingben persze mindhárom mobilszolgáltató jó, a legnagyobb lefedettséggel dolgozó T-Mobilie már 7,2 megabitről beszél, városszerte elérhető, tessék előfizetni, megvenni! Na persze. A sávszélesség kétségkívül adott néhány területen, feltéve, hogy működik az a rohadt szolgáltatás, vagy hogy senki, de tényleg senki nem kezd el telefonálni a közelben.

Nálam a T-csoport mobilinternete van, ami a 3G-túránk szerint messze a legjobb az országba, felételezem tehát, hogy a többiek még szarabb szolgáltatást kínálnak.  Mindenesetre a T mobilinternete is dühítő, mert bár ha semmi zavaró tényező nincs, képes eljutni a 3,6 megabitig, legtöbbször van valamilyen zavaró tényező.

Napszaktól függően például képes 15 percenként bontani a vonalat a hálózat. Hétköznap délelőttől délutánig, amikor senki nincs otthon, jól működik a net, viszont ilyenkor én sem vagyok otthon. Reggel, vagy délután, amikor hazaérnek az emberek a munkából, eljön a pokol. A gép képtelen felcsatlakozni a hálózatra, ha valami csoda folytán mégis sikerül neki, 15 perc múlva ledobja a rendszer. De nemcsak ezzel van baj, mert a sávszélesség is lezuhan: délutánig még csak-csak összejön a 3,6 megabit, amint a munkából hazaérő emberek elkezdenek telefonálni, leesik az adatátviteli sebesség felére, harmadára, negyedére, tizedére.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az esetek 80-85 százalékában nem működik jól a szolgáltatás, de az a maradék 15-20 százalék bőven elég ahhoz, hogy azt mondjam: anyádat! Nektek milyen benyomásaitok vannak?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!