Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Videólejátszó lesz a pdf-ben

2008.06.06. 07:35
38 hozzászólás
Javaslom az Adobe mérnökeinek, hogy utazzanak el egy nyugodt csendes-óceáni szigetre, lazítsanak, igyanak sok Mai Tai koktélt, és felejtsék el a világmegváltó terveiket. Mert úgy tűnik, a világmegváltás náluk azt jelenti, hogy a pdf-et még több csilivili extrával teletömik.

Hétfőn az Adobe bejelentette, hogy az Acrobat 9-ben már videókat is beilleszthetünk a dokumentumokba. Videókat egy dokumentumba? Jó mire, kinek? Úgy emlékszem a pdf célja, hogy a dokumentumokat az eredetivel megegyező formában lehessen megnézni és kinyomtatni, bármilyen operációs rendszeren. Lemaradtam valamiről, és már felfedezték a videók nyomtatására alkalmas printereket?

Előre látom, milyen 10 megabájtos sajtóközleményeket kapunk majd, amelyek miatt az emailkliens azonnal összeomlik, hiszen a cégek nem fogják minden egyes prezentációjukat külön elkészíteni videó nélkül. És naponta jönnek majd system administrator feladóval az automatikus üzenetek, hogy megtelt a postafiók, kéretik törölni.

Ideje beállítani egy szűrőt a szerveren, hogy a pdf fájlok rögtön forduljanak vissza a feladóhoz, egy rövid kiegészítéssel:

Hiba! A postafiók nem fogad el reklámvideókat.
Küldje el az üzenetet újra, szöveges formátumban.