Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Hackerek támadták meg Svédországot

2012.10.01. 22:17

Svéd hatóságok és vállalatok weboldalait olyan hackertámadások érték hétfőn, amelyeket feltehetően az internet-aktivista és WikiLeaks-alapító Julian Assange követői hangoltak össze.

Egy rendőrségi szóvivő az SR svéd közszolgálati rádiónak elmondta, hogy a svéd internetszerverek elleni tömeges támadások "teljesen nyilvánvalóan" az Assange elleni stockholmi kiadatási kérelemmel függenek össze.

Anders Ahlqvist, a svéd rendőrség számítástechnikai illetékese hozzátette: "Amíg ez az ügy tart, további hasonló támadásokat fogunk átélni."

Assange idén június 19-én Ecuador londoni nagykövetségén keresett menedéket a brit igazságszolgáltatás által elrendelt, Svédországnak történő kiadatása elől, s azóta is a dél-amerikai ország képviseletén tartózkodik.

Az úgynevezett szolgáltatáskérés-megtagadásos (DDoS) támadásban érintett stockholmi intézmények között voltak hétfőn a TT svéd hírügynökség, a Swedbank és a SEB pénzintézetek, az SJ vasúttársaság jegyeladási rendszere, valamint a hadsereg szerverei.

Az ilyen típusú támadások túlterheléssel bénítják meg, teszik elérhetetlenné az érintett weboldalakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?