Erik, Alexandra
EUR 382,24 Ft
USD 363,29 Ft
9 °C
23 °C

Hackerek támadták meg Svédországot

2012.10.01. 22:17

Svéd hatóságok és vállalatok weboldalait olyan hackertámadások érték hétfőn, amelyeket feltehetően az internet-aktivista és WikiLeaks-alapító Julian Assange követői hangoltak össze.

Egy rendőrségi szóvivő az SR svéd közszolgálati rádiónak elmondta, hogy a svéd internetszerverek elleni tömeges támadások "teljesen nyilvánvalóan" az Assange elleni stockholmi kiadatási kérelemmel függenek össze.

Anders Ahlqvist, a svéd rendőrség számítástechnikai illetékese hozzátette: "Amíg ez az ügy tart, további hasonló támadásokat fogunk átélni."

Assange idén június 19-én Ecuador londoni nagykövetségén keresett menedéket a brit igazságszolgáltatás által elrendelt, Svédországnak történő kiadatása elől, s azóta is a dél-amerikai ország képviseletén tartózkodik.

Az úgynevezett szolgáltatáskérés-megtagadásos (DDoS) támadásban érintett stockholmi intézmények között voltak hétfőn a TT svéd hírügynökség, a Swedbank és a SEB pénzintézetek, az SJ vasúttársaság jegyeladási rendszere, valamint a hadsereg szerverei.

Az ilyen típusú támadások túlterheléssel bénítják meg, teszik elérhetetlenné az érintett weboldalakat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek