Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Jacko búcsúlevelét igéri a vírus

2005.06.11. 17:33
A népszerű popzenész, Michael Jackson öngyilkossági kisérletéről szóló álhírrel próbálja kattintásra bírni a számítógépező emberiséget egy elektronikus levél - a pop királyának búcsúlevele helyett azonban trójai vírus töltődik le.

A rossz indulatú levél a pedofíliával vádolt zenész perét övező érdeklődést igyekszik kihasználni, bár hatékonysága egyelőre nem ismert.

Tárgy: Re: Öngyilkossági kísérlet
Tegnap éjjel, birtokán Neverland Ranchon Michael Jackson öngyilkosságot kísérelt meg. A kísérlet összefügghet a pop királya ellen folyó perrel. A 46 eszendős Michael búcsúlevelet hagyott, amelyben leírja és értelmezi néhány bűnét.
Olvasson tovább...


Gonoszok trójaija: Jacko - a Velvet képei
Az angol nyelvű levél azokat, akik tovább olvasnának egy olyan oldalra viszi, amely az állítólagos terhelés miatt elérhetetlen - közben pedig Windows operációs rendszer alá telepíti a Borobt-Gen nevű trójait. A trójai programok fő sajátossága, hogy távolról hozzáférést biztosít a védtelen géphez, amelyen a támadó "átveheti a hatalmat", programokat futtathat, letöltéseket indíthat, satöbbi.

A Borobot trójai-családba tartozó Borobt-Gen gyakorta LSVCHOST.EXE néven fut. Fő funkciója a Sophos elemzése szerint, hogy a megtámadott gép proxy-szerverként szolgál letöltésekhez, amelyeket valószínűleg IRC-n keresztül irányítanak.

Michael Jackson ügyében egyelőre nem született döntés. A művésznek fájdalmai vannak, láthatóan lefogyott, és továbbra is ártatlannak vallja magát.