Ödön
1 °C
11 °C

Újabb, veszélyes IE hiba

2002.02.21. 09:34
Ismét felfedeztek egy hibát az Internet Explorer 5/6-ban, illetve a Windows 2000/XP-ben, ami komoly fenyegetést jelent.
Az alábbi linkre kattintva érdekes dolgot fogsz tapasztalni, ha IE5/6-ot és Windows 2000/XP-t használsz. Ne ijedj meg, semmi sem fog történni a gépeddel, ez csak egy demo.

Ha kipróbáltad, láthattad, hogy a weboldalra lépve megnyílt a DOS parancsablak. A háttérben egy néhány soros JavaScript van, ez adott esetben számodra igen kényelmetlen parancsokat is tartalmazhat, amelyeket le tud futtatni a számítógépeden. Képzelj példának okáért egy "format c:" parancsot, egy vírust vagy hasonló nyalánkságot!

Az IE 5/6-hoz a hiba javítása még nem jelent meg, de azért tudsz védekezni a hívatlan vendég ellen, a böngészőt érdemes Magas biztonsági szintre állítani. Ezt az "Eszközök/ Internet beállítás/ Biztonság" ablakon teheted meg. Ez a beállítás ugyan jelent némi korlátozást számodra, amint az az alábbi ábrán is látszik, de cserébe hívatlanul nem fognak távolból programokat futtatni a számítógépeden.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?