Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aludjunk csak, hogy támadhassanak_

2002.01.08. 21:49
A vírusok, hackerek, támadásai és az ellenük folyó harc egyre inkább gerillaháborúra emlékeztet. A támadók és védők minden egyes bitért életre-halálra megküzdenek. A támadók újabb és újabb réseket keresnek a beveendő rendszer falain, bejutva pedig óriási károkat okoznak.
A harcmodor semmiképpen sem tekinthető bátor lovagok hősies harcának, egyre inkább a legaljasabb utcai harc elemeit vélhetjük felfedezni bennük.

A támadók egyaránt használnak "csúcsfegyvereket" és "zsebkéseket". A vírusok és egyéb károkozási módok nagy része nem igazi újdonság. Ezek akkor tudnak igen veszélyessé válni, amikor váratlan módon támadnak velük, vagy a kényelmességünkre építenek.

A napokban Maldal.D, illetve ZaCker néven egy - az utóbbira építő - új, meglehetősen ártalmas féreg ütötte fel a fejét.

A károkozó nem túlságosan egyedi megoldású programocska. Levél útján terjed, csatolt állományként. A levél az alábbi üzenetet tartalmazza:

Nowadays, there is no womanhood!! :P

"Sikerét" annak köszönheti, hogy jól időzítették a kibocsátását. A férget december 29-én indította útjára készítője. Ez azért veszélyes, mert sokan nem frissítették víruskeresőjüket a munkaszünet alatt és után.

Maga a program lassan terjed, de alapos munkát végez. Miután bejut a rendszerbe, azonnal elkezd bizonyos .EXE, .DOC és .JPG kiterjesztésű fájlokat törölni.

A helyzetet nehezíti, hogy törli az ismertebb vírusirtó programot gyártó cég termékeit. A program halállistáján szerepel többek között a Symantec, a McAfee és a Zone Labs is.

Az ünnepek alatt és után a rendszerüzemeltetők pihennek, a vírusok pedig számítva az alvó védőkre új rohamra készülnek_

Ön elvégezte már védelmi rendszerének, vírusirtóinak frissítését?