Piroska
-2 °C
5 °C

Öt újabb biztonsági rés a Microsoft-szoftverekben

2003.10.16. 12:40
A Microsoft szerdán öt újabb, "kritikus" minősítésű biztonsági hibát jelentett be, egyúttal nyilvánosságra hozta a megfelelő javításokat is, írta a Wired.
A hibák a Windows operációs rendszerben, az Exchange emailszerverben, a Windows Messenger szolgáltatásban és a böngészők multimédia-összetevőiben találhatók. Az operációs rendszerek közül érintett a Windows 2000, Windows XP és a Windows Server 2003 is. A cég úgy gondolja, hogy a hackerek egyelőre nem próbálták meg kihasználni a most bejelentett hibákat.

Havonta frissítenek

A Microsoft ezentúl havonta fogja megjelentetni a figyelmeztetéseket és a javításokat, hogy a rendszergazdáknak ne véletlenszerűen kelljen installálgatniuk a javításokat akár több száz gépre. A bejelentésekre minden hónap második keddjén vagy szerdáján lehet számítani. Sürgős esetekben természetesen kiadnak azonnali javításokat is.

A Microsoft egyúttal megjelentetett a Windows XP-hez egy másik, egyfájlos frissítést is, ami a legutóbbi 22 javítást tartalmazza. Ezzel főleg azokra a felhasználókra gondoltak, akik nem frissítették az utóbbi időben a rendszerüket, vagy csak nemrégiben telepítették azt.