Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Myparty: weblinknek álcázott számítógépvírus

2002.01.29. 15:32
Egy új, e-mailben terjedő vírus weblinknek álcázza fertőző csatolmányát, amely valójában egy Visual C++ programnyelven íródott, 30 kilobyte-os Windows-alkalmazás.
A vírusos levelek subjectje "new photos from my party!", csatolmánya pedig a www.myparty.yahoo.com kattintható weblinknek álcázza magát. Az egyszerű trükk igen hatásosnak bizonyult, mert a vírus rohamosan terjed - noha másban nem igazán különbözik a hasonló féregvírusok százaitól.

Ha a számítógép rendszerórája január 25.-29. közti dátumot mutat, a "Myparty" installálja és terjeszteni kezdi magát - kivéve ha a Windowsban telepítve van az orosz nyelvi támogatás, ebben az esetben ugyanis károkozás nélkül törli magát. Az aktivizálódott vírus a számítógép minden újraindításával újabb és újabb könyvtárakba másolja be magát, majd továbbküldi kópiáját az Outlook címtárában talált összes e-mail címre. A Windows NT/2000/XP operációs rendszereken távoli hozzáférést lehetővé tévő hátsó ajtót is telepít, ráadásul bizonyos esetekben a böngészőprogramban megjeleníti a www.disney.com-ot.

A "Myparty" a frissen tartott vírusirtó programokkal eltávolítható.