Ágnes
-5 °C
2 °C

Jövőre jönnek a kétmagos Sempronok

2006.07.11. 15:54
0 hozzászólás

Reggel már megmondtam, nem is olyan régen még nem is tudtuk, hogy léteznek magok, most meg már minden tele van velük. Még az alsóház is.

Az AMD a hírek szerint jövőre az olcsó Sempronokba is beépíti a második magot, ezzel párhuzamosan kikopnak az egymagos modellek a kínálatból. Várhatóan ezek a csipek is a társaság új, AM2-es foglalatát használják majd, és 65 nanométeres gyártástechnológiával fognak készülni.

Mindez remek, már csak azon kéne dolgozniuk az illetékeseknek, hogy végre normális szoftvereket írjanak a hardverek mellé. A legtöbb szoftver ugyanis semmit sem profitál a második magból, és itt nem csak a játékokról van szó, hanem tömörítőkről és  renderelőprogramokról is. Ha ezek használata közben megnézzük a Task Managert, kiderül, hogy a legtöbb esetben ötven százalékos a magok leterheltsége, szóval tömörítés mellett még játszatnánk is akár.

De hiába multitask az operációs rendszer, ha a felhasználó nem az: csak a hülyék kevernének két ilyen eltérő alkalmazást, az átlagos felhasználó inkább annak örülne, ha feleannyi ideig szöszmötölne a program.

Szóval ne tessenek spórolni az erőforrásokkal!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!