Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövőre jönnek a kétmagos Sempronok

2006.07.11. 15:54
0 hozzászólás

Reggel már megmondtam, nem is olyan régen még nem is tudtuk, hogy léteznek magok, most meg már minden tele van velük. Még az alsóház is.

Az AMD a hírek szerint jövőre az olcsó Sempronokba is beépíti a második magot, ezzel párhuzamosan kikopnak az egymagos modellek a kínálatból. Várhatóan ezek a csipek is a társaság új, AM2-es foglalatát használják majd, és 65 nanométeres gyártástechnológiával fognak készülni.

Mindez remek, már csak azon kéne dolgozniuk az illetékeseknek, hogy végre normális szoftvereket írjanak a hardverek mellé. A legtöbb szoftver ugyanis semmit sem profitál a második magból, és itt nem csak a játékokról van szó, hanem tömörítőkről és  renderelőprogramokról is. Ha ezek használata közben megnézzük a Task Managert, kiderül, hogy a legtöbb esetben ötven százalékos a magok leterheltsége, szóval tömörítés mellett még játszatnánk is akár.

De hiába multitask az operációs rendszer, ha a felhasználó nem az: csak a hülyék kevernének két ilyen eltérő alkalmazást, az átlagos felhasználó inkább annak örülne, ha feleannyi ideig szöszmötölne a program.

Szóval ne tessenek spórolni az erőforrásokkal!