Megbuktatják magukat a dvd utódai?

2006.08.11. 12:42
0 hozzászólás
A Toshiba meg a Sony megmutatta, hogyan nem szabad csinálni. Elemzők szerint a hd-bd formátumháború annyira felzaklatja a vásárlókat, hogy inkább nem is vesznek újgenerációs lejátszót. A Toshiba idén dobta piacra a 15 gigabájtos hd-lemezeket olvasó készüléket, 500 dollárért, és a közelmúltban került a piacra a Sony 25 gigabájtos bd-diszkjeit olvasó, 1000 dolláros lejátszó. Persze a két formátum nem kompatibilis egymással, ami a szakértők szerint elrettenti a vevőket.

A jóslatok szerint 2010-ben mindössze 11 milliárd dollárt költenek majd az amerikaiak  az újgenerációs adattárolókra írt filmekre, miközben a  szegmens teljes forgalma megközelíti a 40 milliárd dollárt. A hd és a bd tehát kisebbségben marad, szemben a konkurencia nélküli dvd-vel, ami pár év alatt szinte egyeduralkodó lett a filmes adattárolók között, és a jelek szerint az is marad.

Elemzők szerint ha el is terjed valamennyire a két új formátum, az csak a véletlennek lesz köszönhető. Úgy számolják, hogy 2010-re az Egyesült Államokban 15 millió lejátszót adnak el, Európában 10 milliót, Japánban meg 2,5 milliót. Az újgenerációs konzoloknak hála viszont további 24 millió olvasó talál gazdára az Egyesült Államokban, Európában 23 millió, Japánban meg 15 millió. Ezek azonban nem célzott vásárlások, csak a konzolok várható népszerűségének tudható majd be a „csatolt árú” sikere.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek