Virtuális rádiómúzeum nyílt

2006.12.11. 16:52

A magyar és európai rádióipar gyöngyszemei tekinthetők meg az Első Zalai Rádiómúzeum Alapítvány honlapján, amely Magyarország első és egyben a legnagyobb ilyen jellegű virtuális gyűjteménye. Az 1998 óta működő honlap a www.zalaszam.hu/radio címen érhető el, egyéb érdekességek mellett 550 „kiállítási tételt” tartogat a látogatóknak.

A Rádiómúzeum címet viselő honlap közérthető módon próbálja népszerűsíteni a régi rádiók megőrzésének kultuszát. A weboldal gazdagon illusztrált: fotókat, grafikákat és statisztikákat éppúgy találni rajta, mint értékes szakirodalmi gyűjteményt. A múzeum két, Európában is ritkaságnak számító rádiója a Philips Népvevő és a Standard gyár Pertrix nevű készüléke, és említést érdemel még az 1958-as brüsszeli világkiállítás néhány nagydíjasa is.

Az egyes témáknál részletes magyarázatokhoz vezető leágazások vannak a témát bővebben megismerni kívánók számára. Többek között láthatjuk itt egy kétszeres sztahanovista lőmester lakását, de egy sztahanovista oklevelet is. A honlap ismertségét, elismertségét jól jellemezheti a legnagyobb európai rádiógyűjtői szervezet oldalán lévő értékelés, amely a gyűjteményt a legfigyelemreméltóbbak közé rangsorolja. via

MTI/Országos Sajtószolgálat

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM