Judit
3 °C
7 °C

45 nanométer az AMD-től

2007.05.10. 14:06
18 hozzászólás
A nagyközönség semmit sem tud a gyártástechnológiáról, és nem is kell neki, annyit viszont érdemes megjegyezni, hogy minél kisebb kevesebb a nanométer, annál magasabb lehet az órajel, alacsonyabb a fogyasztás, és kedvezőbb az ár. Nagyjából. Az AMD komoly lemaradásban volt gyártástechnológiában az Intel mögött, jóval később vezette csak be a 65 nanométert, így kisebb nyereséget tudott összehozni, a következő fordulóban azonban már nem követik el újra ugyanazt a hibát: gyorsan bevezetik a 45 nanométert.

Az Inquirer szerint Németországban már be is mutatták az első 45 nanométeres ostyát (ezekből vágják ki a processzorokat), amit a drezdai üzemben készítettek. Mivel a társaság 2008 nyarán be akarja vezeti az új gyártástechnológiát, itt volt az ideje, hogy mutassanak is már valamit, hiszen az első bemutatótól a sorozatgyártásig hosszú idő szokott eltelni. A rivális Intel Penryn meg már lassan kopogtat az ajtón.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?