Előkerült az űrutazó hulla

2007.05.19. 07:44
A Star Trek legendás Scottyja úgy ment el, hogy hátrahagyta utolsó kívánságát: azt akarta, hogy hamvait lőjék fel az űrbe. Családja a Space Serviceshoz fizette be James Doohant, a legolcsóbb utazásra: grammonként 500 dollárért csak annyit vállal a cég, hogy kijuttatják a hamvakat a világűrbe, de azok vissza is zuhannak, nem állnak Föld körüli pályára. A csapatban volt még kétszáz további halott, köztük L. Gordon Cooper, a legendás amerikai, az első űrhajósok egyike.

A menetrend szerint feljutottak a hamvak, majd ejtőernyő segítségével vissza is érkeztek a Földre. A problémát a nehéz terep, meg a rossz időjárási körülmények jelentették: A Space Services egyszerűen nem találta a hegyes-sziklás Új-Mexikóban a kapszulát. A gyorsítórakéta viszonylag hamar előkerült, de a hamvak annak ellenére sem lettek meg, hogy nagyjából tudták, merre keressék őket, és helikopterrel köröztek a célterület fölött.

A napokig tartó keresésnek végül meglett az eredménye: Scotty előkerült, és a társaság közleménye szerint jó állapotban van a színészóriásból fellőtt hét gramm, ahogy a többieknek sem esett bántódásuk.

Szép munka, vagy ahogy a klingonok mondanák: majQa’!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport