Jolán
2 °C
4 °C

Előkerült az űrutazó hulla

2007.05.19. 07:44
1 hozzászólás
A Star Trek legendás Scottyja úgy ment el, hogy hátrahagyta utolsó kívánságát: azt akarta, hogy hamvait lőjék fel az űrbe. Családja a Space Serviceshoz fizette be James Doohant, a legolcsóbb utazásra: grammonként 500 dollárért csak annyit vállal a cég, hogy kijuttatják a hamvakat a világűrbe, de azok vissza is zuhannak, nem állnak Föld körüli pályára. A csapatban volt még kétszáz további halott, köztük L. Gordon Cooper, a legendás amerikai, az első űrhajósok egyike.

A menetrend szerint feljutottak a hamvak, majd ejtőernyő segítségével vissza is érkeztek a Földre. A problémát a nehéz terep, meg a rossz időjárási körülmények jelentették: A Space Services egyszerűen nem találta a hegyes-sziklás Új-Mexikóban a kapszulát. A gyorsítórakéta viszonylag hamar előkerült, de a hamvak annak ellenére sem lettek meg, hogy nagyjából tudták, merre keressék őket, és helikopterrel köröztek a célterület fölött.

A napokig tartó keresésnek végül meglett az eredménye: Scotty előkerült, és a társaság közleménye szerint jó állapotban van a színészóriásból fellőtt hét gramm, ahogy a többieknek sem esett bántódásuk.

Szép munka, vagy ahogy a klingonok mondanák: majQa’!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?