Erzsébet
1 °C
4 °C

Jön fel a Firefox, sehol nincs a Vista

2007.05.30. 10:51
6 hozzászólás

Még egy internetes statisztika, mert alapvetően imádjuk az internetes statisztikákat - de ígérjük, mára ez lesz az utolsó. A W3Counter ingyenes forgalomelemző szoftver fejlesztői lapátoltak össze egy kis elemzést a programjukat használó 4500 weboldal 32 millió látogatójának adataiból, különös tekintettel a felhasználók operációs rendszereire és böngészőire.

Böngésző-fronton nem meglepő, hogy az Internet Explorer a legelterjedtebb (az új, 7.0-s verzió még nem hogy lenyomni, de megközelíteni sem tudta a 6.0-t), viszont feltartóztathatatlanul tör előre a Firefox! Ha az különféle verziókat összegezzük, az Explorer 66,36 százalékkal bír, a Firefox pedig 24,87-tel (a "futottak még" kategória éllovasai a Safari 1,94 és az Opera 1,28 százalékkal).

Az operációs rendszerek között a Windows XP nyomasztóan uralja a terepet, 84,74 százalékos részesedéssel, mögötte a Windows 2000 (!), majd a Mac OSX következik 4,28, és 3,87 százalékkal. A Winsows Vista meglepő módon még a dobogóról is leszorult, és 1,94 százalékos eredménnyel szerénykedik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?