Bernát, Felícia
EUR 383,46 Ft
USD 363,21 Ft
8 °C
30 °C

Halászok lopták el az internetet Vietnamban

2007.06.13. 11:04
5 hozzászólás

Kis híján elvágták az interneten a világtól Vietnamot azok a halászok, akik az elmúlt napokban összesen 43 kilométernyi tenger alatti száloptikás kábelt szedtek fel, és adtak el fémhulladékként.

A vietnami kormány nemrég engedélyezte, hogy a hetvenes években a háborúban az ameriakiak által lefektetett, azóta használaton kívüli tenger alatti vezetékeket bárki begyűjtse. Mivel ezek a kábelek rézalapúak, és jó pénzt érnek, a halászok rögtön lecsaptak a lehetőségre, és gyakorlatilag minden tenger alatti kábelt felszednek - többek között most a Thaiföld és Hongkong felé vezető internetes gerincvezetéket is.

A vezetékeket üzemeltető, és most több millió dolláros kárt szenvedett szingapúri cégek nyomására a vietnami kormány visszavonta az általános kábelfelszedési engedélyt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek