Főzzön ürülékkel!

2007.10.18. 09:29
0 hozzászólás
Az emberi ürülékből kinyert biogáz révén fékezni lehet a globális felmelegedést és akár egymilliárd ember juthatna a higéniai követelményeknek megfelelő illemhelyhez - állítják indiai környezetvédelmi szakemberek. A komplex vécérendszert a 7. Vécé Világkongresszuson mutatják be Új-Delhiben, október végén.

Pathak munkacsoportjának új fejlesztésű berendezése biogázzá alakítja az összegyűlt fekáliát. A környezetbarát, üvegházhatás-mentes gázt főzésre és áramtermelésre lehet használni. A vizelet is hasznosul, műtrágya készül belőle.

A Sulabh csaknem 730 millió indiait akar megfelelő illemhelyhez juttatni. Az ENSZ 2000-ben meghatározott úgynevezett Milleneumi Fejlesztési Céljai közé tartozik, hogy 2015-re 2,6 milliárdról a felére csökkenjen azok száma, akik nem jutnak higiénikus, vízöblítéses vécéhez.

E cél megvalósulását kívánja elősegíteni a 2001-ben az első Vécé Világkongresszuson 42 állam részvételével megalakított Vécé Világszervezet is. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla