Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Főzzön ürülékkel!

2007.10.18. 09:29
0 hozzászólás
Az emberi ürülékből kinyert biogáz révén fékezni lehet a globális felmelegedést és akár egymilliárd ember juthatna a higéniai követelményeknek megfelelő illemhelyhez - állítják indiai környezetvédelmi szakemberek. A komplex vécérendszert a 7. Vécé Világkongresszuson mutatják be Új-Delhiben, október végén.

Pathak munkacsoportjának új fejlesztésű berendezése biogázzá alakítja az összegyűlt fekáliát. A környezetbarát, üvegházhatás-mentes gázt főzésre és áramtermelésre lehet használni. A vizelet is hasznosul, műtrágya készül belőle.

A Sulabh csaknem 730 millió indiait akar megfelelő illemhelyhez juttatni. Az ENSZ 2000-ben meghatározott úgynevezett Milleneumi Fejlesztési Céljai közé tartozik, hogy 2015-re 2,6 milliárdról a felére csökkenjen azok száma, akik nem jutnak higiénikus, vízöblítéses vécéhez.

E cél megvalósulását kívánja elősegíteni a 2001-ben az első Vécé Világkongresszuson 42 állam részvételével megalakított Vécé Világszervezet is. (MTI)