Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Phenomra várva

2007.10.27. 15:40
0 hozzászólás
Az otthoni gépépítők kedvezően fogadták az AMD szeptember második felében bemutatott, tuningra csábító Athlon 64 X2 5000+ Black Edition processzorát. A tajvani alaplapgyártók szerint ugyanakkor mindez cseppet sem élénkítette fel az AMD processzorait fogadó alaplapok iránti keresletet.
A gyártók így most az új architektúrára épülő Phenomoktól várják a forgalom felfutását, bár a következő hónapokban csak lassú növekedésre számítanak, az AMD ugyanis előre jelezte, hogy kezdetben limitált darabszámban dobja csak piacra újdonságait, és a választék eleinte elsősorban drágább négymagos megoldásokból áll majd.

 


A legutóbbi, nem hivatalos információk szerint a Phenom csipek forgalmazása nagyjából egy hónap múlva kezdődik meg, ám idén csak négymagos példányok kerülnének a boltokba, illetve a pc-építőkhöz. A három-, illetve kétmagos variánsok nagy valószínűség szerint csak a jövő év első hónapjaiban léphetnek színre, alighanem ekkor indulhat meg a tömeges migráció az új architektúrára. Az alaplapgyártók ettől függetlenül már ebben az évben – a novemberi Phenom-startra időzítve – előállnak az új processzorokat támogató alaplapokkal, melyek kezdetben jellemzően az NVIDIA (nForce 700-as sorozat) vagy az AMD lapkakészletét (790FX) tartalmazzák majd, és az új CPU-k igényeinek megfelelve HyperTransport 3.0-kompatibilitást nyújtanak, és AM2+ foglalattal látják el őket. (Prohardver)