Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Phenomra várva

2007.10.27. 15:40
0 hozzászólás
Az otthoni gépépítők kedvezően fogadták az AMD szeptember második felében bemutatott, tuningra csábító Athlon 64 X2 5000+ Black Edition processzorát. A tajvani alaplapgyártók szerint ugyanakkor mindez cseppet sem élénkítette fel az AMD processzorait fogadó alaplapok iránti keresletet.
A gyártók így most az új architektúrára épülő Phenomoktól várják a forgalom felfutását, bár a következő hónapokban csak lassú növekedésre számítanak, az AMD ugyanis előre jelezte, hogy kezdetben limitált darabszámban dobja csak piacra újdonságait, és a választék eleinte elsősorban drágább négymagos megoldásokból áll majd.

 


A legutóbbi, nem hivatalos információk szerint a Phenom csipek forgalmazása nagyjából egy hónap múlva kezdődik meg, ám idén csak négymagos példányok kerülnének a boltokba, illetve a pc-építőkhöz. A három-, illetve kétmagos variánsok nagy valószínűség szerint csak a jövő év első hónapjaiban léphetnek színre, alighanem ekkor indulhat meg a tömeges migráció az új architektúrára. Az alaplapgyártók ettől függetlenül már ebben az évben – a novemberi Phenom-startra időzítve – előállnak az új processzorokat támogató alaplapokkal, melyek kezdetben jellemzően az NVIDIA (nForce 700-as sorozat) vagy az AMD lapkakészletét (790FX) tartalmazzák majd, és az új CPU-k igényeinek megfelelve HyperTransport 3.0-kompatibilitást nyújtanak, és AM2+ foglalattal látják el őket. (Prohardver)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!