Milliókba került a GTA szexbotránya

2008.01.30. 10:53

Lassan három éve tört ki a balhé a döbbenetesen sikeres Grand Theft Auto San Andreas videojátékban található Hot Coffee minijáték kapcsán, amiben a főhős olyan jelenetekbe bonyolódik, ami határozottan eggyel magasabb korhatárbesorolásba illene.

Két és fél éves pereskedés után az az ítélet született, hogy a játék kiadója köteles minden példányt kicserélni a minijátéktól megfosztott verzióra, plusz 35 dollárt fizetni a csere mellé. Ha már nincs meg a vásárlást igazoló számla, vagy bankszámlakivonat, a 10 dollár fájdalomdíjat kap a delikvens, de egy ötöst még azok is bezsebelhetnek, akiknek nincs meg az eredeti lemez (vagy egyszerűen meg akarják tartani a régit is). A csere persze nem kötelező, akinek a minijátékos verzió tetszik, maradhat annál.

A kiadó Take 2 becslése szerint 1-2,75 millió dollár közötti összeget fog bukni a játékosok kártalanításával. (Az ítélet természetesen csak Amerikára vonatkozik, a magyar boltokat nem érdemes megrohanni GTA-lemezeket lobogtatva és pénzt követelve.)  • Hírek
  • Hírek