Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Okosabb lett a magyar szótár a Firefoxban

2008.01.31. 13:11
0 hozzászólás
Sok hibája volt a Firefoxhoz és a Thunderbirdhöz az addons.mozilla.org oldalról letölthető magyar helyesírás-ellenőrzőnek, amely többek között nem ismerte fel az összetett szavakat és az igekötős igéket. Tegnap azonban frissítették a szótárat: mostantól a javított változat érhető el a hivatalos szótároldalon.

A problémákat eddig az okozta, hogy tévedésből egy olyan magyar szótárcsomagot állítottak össze a Mozilla programjaihoz, amely az OpenOffice.org által is használt Hunspellhez való, és nem kompatibilis a Firefoxban és Thunderbirdben lévő MySpell ellenőrző modullal. Ezért annak, aki használható helyesírás-ellenőrzőt akart a böngészőben és a levelezőben, a Magyar Mozilla Projekt oldaláról kellett egy régebbi szótárat letöltenie, és ki kellett kapcsolnia az automatikus frissítést. Mostantól erre nincs szükség.

A Firefox 3-mal együttműködő magyar szótár később kerül fel a letöltési oldalra, de a böngésző béta-változataival a mostani verzió is használható – írja a hup.hu-n a magyar helyesírás-ellenőrzőt fejlesztő Németh László, aki a jövőben az addons.mozilla.org-on megjelenő csomag karbantartója is lesz. (ITcafé)
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft