Erzsébet
1 °C
4 °C

Tavaly 20 százalékkal nőtt az Ericsson bevétele

2008.03.27. 12:39
0 hozzászólás
Az Ericsson Magyarország 47 milliárd forint bevételt ért el tavaly, ami 20 százalékkal több az egy évvel korábbinál - mondta Éry Gábor, a cég vezérigazgatója csütörtökön. Hasonlóan nagy mértékben nőtt a cég alkalmazottjainak száma, a jelenleg több mint ezer főt foglalkoztató társaság tavaly 250-el bővítette létszámát. Az új alkalmazottak többségét a kutatás-fejlesztés (K+F) területére vették fel. A cégen belül most 550-en a K+F-területen dolgoznak, 250-en globális szolgáltatásokat végeznek, és nagyjából 200-an intézik az üzleti ügyeket.

Az Ericsson a magyar piacon a GSM-hálózatokat tekintve közel 40 százalékos, míg a harmadik generációs mobil hálózatokat (3G) esetében 73 százalékos a részesedése. Ezen túlmenően a vállalat szállította a magyar internetes adsl-hálózatok 45 százalékát. Éry Gábor az idei év kapcsán elmondta, hogy nagyobb létszámbővítés nem várható, és a bevétel kis mértékű növekedésére számítanak, mivel nehéz egy olyan piacon növekedni, ahol gazdasági növekedés (GDP) 1 százalék körüli. (mti)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?